Balıkesir Üniversitesi – Edremit Meslek Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesi – Çine Meslek Yüksekokulu Celal Bayar Üniversitesi – Akhisar Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Programının Tanıtımı
Gün: 15 Temmuz 2014
Prof. Publio Viola
İtalyan tıp adamı Prof. Publio Viola’nın dediği gibi, “Eğer olmasaydı, zeytinyağı nı icat etmek zorunda kalırdık”.
Avrupa Birliği Onayı
ZEYTİNYAĞININ SAĞLIĞA YARARI TESCİLLENDİ Avrupa Birliği, 5 yıllık bir araştırmanın ardından zeytinyağının sağlığa ‘resmen’ iyi geldiğini tescilledi. 14 Aralık 2012 tarihinden itibaren AB’nin belirlemiş olduğu standartlarda üretilen zeytinyağları, ‘sağlığa yararlıdır’ ibaresi ile satışa sunulabilecek. Avrupa Birliği, zeytinyağı üreticilerinin iddialarını kanıtlamak için 5 yıllık bir çalışma gerçekleştirdi. Avrupa Komisyonu’nun Tarım Genel Müdürlüğü, Sağlık Genel Müdürlüğü ve […]
Sağlık ve Güzellik Kaynağı
Yoğun miktarda E ve K vitaminlerinin yanı sıra, B1, B2, C ve D vitaminlerini de içerir. Zeytinyağında bulunan E vitamininin karaciğer, damar çeperleri, alyuvarlar, adaleler ve beyin gibi dokular üzerinde koruyucu etkisi vardır. Zeytinyağı cilt ve saç sağlığı, cinsel güç, kemik ve vücut gelişimi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Hazmı kolaylaştırır. Zeytinyağı içerisinde bulunan tekli doymamış […]
5 Reasons Why Olive Oil is the Ultimate Healthy Fat
5 Reasons Why Olive Oil is the Ultimate Healthy Fat Whether in Rome or at home, do as the Romans do: Make olive oil a staple. If you already eat the Mediterranean way, you know that the oil not only tastes good but that it is good for you. It’s an amazing source of antioxidants, […]