Girit Mutfağından Zeytinyağlı Köfte

Zeytinyağlı Köfte

GİRİT KÖFTESİ

Malzemeler:
• 500 gr. kıyma
• Un
• Zeytinyağı
• 1 adet yumurta
• Köftelik baharat
• Tuz

Hazırlanışı:
Kıyma az yoğurulduktan sonra ortası açılarak 1 adet yumurta kırılır ve un ilave edilmeye başlanır. Unu ilave etmeden önce zeytinyağı gezdirmeniz gerekiyor ve ellerinizi de yağlamayı unutmayın aksi halde un lapalaşır ve yapışır. İstenilen baharatlar konulduktan sonra tuz da eklenir ve hepsi birlikte yoğurulmaya başlanır. Kıyma ve un oranı tamamen hamur kıvamına gelinceye kadardır. Kıyma ve un tamamen karışıp yoğurulduktan sonra köfteler yapılmaya başlanır. Yoğurma işlemi sırasında yeterince un katılacağından zeytinyağı ilavesi de gerekmektedir. Köfteleri ufak hazırlamaya dikkat ediniz. Bol yağda kızaracağından ve pişerken daha da kabaracağından ufak hazırlanması içinin iyi pişmesi açısından önemlidir.

Afiyet olsun. Simay Can ‘a teşekkürler.

FacebookTwitterGoogle+PinterestShare
Bu yazı Zeytinyağı Pratik Mezeler kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın