Börülce Piyazı

  MALZEMELER: 1 su bardağı kuru börülce 1 büyük baş soğan ½ demet maydanoz 1 adet limon 2 yemek kaşığı sirke Yeteri kadar tuz, pul biber, yeşil biber, kırmızı biber 2 yemek kaşığı Terra Bergama Naturel Sızma Zeytinyağı HAZIRLANIŞI: Börülceleri haşlayın, bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke, tuz, zeytinyağı ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak pul […]

What is Extra Virgin Olive Oil?

Extra virgin is the highest quality and most expensive olive oil classification. It should have no defects and a flavor of fresh olives. In chemical terms extra virgin olive oil is described as having a free acidity, expressed as oleic acid, of not more than 0.8 grams per 100 grams and a peroxide value of less than 20 milliequivalent O2. […]

‘Food Is Medicine’ Seminar Highlights Health Benefits of Olive Oil

This month the organizations Nutrition Australia and the Australian Olive Association are co-hosting a series of free seminars on the health benefits of consuming extra virgin olive oil. The events are being held in Melbourne, Canberra, Brisbane and Sydney and include a two-course lunch and presentations by three experts in the field.  Aimed primarily at health professionals, the “Let Food […]

Karanlıktan Aydınlığa

Yağ Kandili MÖ 70000 Sonradan tutuşturulacak olan yosun veya benzer bir malzemenin, içi hayvansal yağla dolu olan delik bir kayanın, kabuğun veya diğer doğal bulunan nesnelerin içine doldurulduğu bir sistem. Yağ lambaları 19. yüzyılın sonuna kadar sıklıkla kullanılmıştır. Yağ lambası daha sonra yerini endüstri’nin de gelişmesi ile gaz lambasına bırakmıştır. Yağ lambaları kullanıldıkları dönemde hayvansal ürün olduklarından dolayı kolaylıkla tercih […]